НОВИНИ

Експорт шотландського віскі у 2020 році досяг мінімуму за 10 років

15.02.2021 18:30
29

Експорт шотландського віскі скоротився на 23%, до 3,8 млрд фунтів стерлінгів у 2020 році, мінімального показника за 10 років, у зв’язку з пандемією коронавірусу і митами США. Про це повідомляє Інтерфакс Україна, пише agronews.ua.

За даними Асоціації шотландського віскі (Scotch Whisky Association), вартість експорту в США, на найбільший міжнародний ринок для сектора, впала на 32%, до 729 млн фунтів за підсумками минулого року. Вашингтон ввів мита на рівні 25% на імпорт односолодового шотландського віскі у жовтні 2019 року.

“США протягом десятиліть залишалися нашим найсильнішим і найціннішим ринком, проте тепер шотландський віскі значно втрачає позиції”, – йдеться в повідомленні асоціації.

Поставки до Франції, на другий найбільший експортний ринок, скоротилися на 13%, до 375 млн фунтів. Тим часом збитки на деяких європейських ринках виявилися серйознішими. Так, експорт до Німеччини впав на 25%, до 139 млн фунтів.

Компанія Chivas Brothers, що входить до групи Pernod Ricard і займається виробництвом віскі, повідомила про поліпшення показника міжнародного продажу у другому півріччі 2020 року. Світовий продаж скоротився на 10% у річному вираженні за цей період, у той час як падіння в першому півріччі склало 27%.

“Подібні результати підсилюють нашу впевненість у стійкості шотландського віскі”, – сказав голова ради директорів і головний виконавчий директор Chivas Жан-Крістоф Кутюр.

Нагадаємо, що крафтовий алкоголь став новим трендом серед українців.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: