АГРОВІДЕО

Експерти Precision Planting розповіли, як досягати 99,9% сингуляції при посіві кукурудзи

16.07.2020 15:23
IMG_3406 (1)

В рамках проекту Digital Field було на практиці показано, що обладнання Precision Planting дозволяє досягати сингуляції понад 95% при висіві соняшника і 99,9% – по кукурудзі. Про це розповів продакт-менеджер напрямку точного землеробства компанії-дилера «АМАКО УКРАЇНА» Андрій Горобець.

«Було здійснено 2 посіва. Перший – соняшника – за допомогою сівалки Massey Ferguson 9108 (8-ми рядкова), другий – кукурудзи – сівалкою, яку привіз в Україну й презентував Precision Planting. Ці дві сівалки були представлені виключно із висівними апаратами від Precision Planting. Якщо брати звичайну арифметику, в середньому врожайність соняшника склала 3 т/га,  а отже 3 т – це 100 % сингулярність. Можемо рахувати, що 1% – це 30 кг. Тобто, якщо в минулому старі висівні апарати і попередні генерації сівалок  Massey Ferguson по соняшнику мали сингулярність 75%  через нерівномірну розкладку насіння, то зараз цей показник досягає вже 95% і вище. Тобто ми можемо легко порахувати, які були втрати у попередні роки по соняшнику», – зазначив Андрій Горобець.

Precision Planting надали для проекту сівалку, обладнану майже усіма останніми рішеннями компанії. На тестових ділянках було продемонстровано можливості систем для внесення рідких стартових та азотних добрив, швидкісного посіву, системи для контролю притискного зусилля.

Системи дозволяють точно вносити добрива з контролем норми внесення по кожному ряду з одночасним картографуванням фактично внесеного матеріалу чи фактично обробленої площі.

«Ми зробили декілька тестових проходів, заклали кілька тестових ділянок. Наразі бачимо важливість контролю притискного зусилля, важливість правильного підбору й контролю глибини заробки всього насіння на однакову глибину. Також очевидні переваги, які надає обладнання  Precision Planting для внесення азотних добрив двома смужками поруч з борозною. Ми побачили наочно результати випробування різних режимів роботи», – зазначив Сергій Демко, регіональний менеджер Precision Planting у Східній Європі.

Досвід внесення рідких стартових та основних добрив через компоненти Precision Planting вже довели свою перевагу в США. В Україні на полігоні Digital Field закладені перші тестові ділянки, про результати якої буде оголошено після збирання урожаю.

Фахівець компанії Precision Planting зауважив, що Digital Field – чудова платформа для наочної демонстрації споживачам агрономічних проблем та викликів, а також місце для пропозицій щодо вирішення проблем та максимально можливого нівелювання природних та технологічних впливів.

Нагадаємо, спостерігати за ходом подій, станом посівів та проведенням технологічних операцій на полях Digital Field аграрії можуть в будь-який час в режимі онлайн.

Компанія АМАКО є найбільшим дилером в Україні сільськогосподарської техніки таких брендів, як Massey Ferguson, Geringhoff, Bednar, технологічних рішень Precision Planting, комерційних автомобілів IVECO, а також є структурною одиницею виробника зрошувальних машин WESTERN.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: