Рослинні олії широко використовуються в харчовій і інших галузях промисловості в усьому світі, пише Pro-Consulting .
Загалом, перше місце зі світового споживання утримує дешеве пальмове масло – 35% від загального обсягу.
За ним йде соєва олія – 29%, соняшникова займає 9% світового ринку рослинних олій.
Україна спеціалізується на виробництві соняшникової олії, та займає провідні позиції в цьому сегменті світового ринку. Експерти пояснюють це традиціями вирощування і переробки на нашій території насіння соняшнику. Проте останнім часом стали з’являтися підприємства, які виробляють і інші види олій, перш за все соєве і рапсове.
«Зроблені в нашій країні рослинні масла будуть конкурентоздатні на європейському ринку як за ціною, так і за якістю», – стверджують експерти.