НОВИНИ

Експерти назвали продукти, що скорочують життя

08.10.2021 18:36
01000mdh-9067_870x400

Вчені з університету Мічігану провели цікаве дослідження, в ході якого з’ясували, яка їжа збільшує тривалість життя, а яка — скорочує. Про це повідомляє AgroTrend, пише  agronews.ua.

Експерти відзначили, що 1 грам ковбаси “забирає” 27 секунд життя, а ось грам червоного м’яса — 45 секунд. Порція кока-коли, згідно з результатами дослідження, буде вам коштувати 12,5 хвилин життя.

Але найбільше варто боятися хот-догів, фахівці прирівняли шкоду від вживання хот-догів з курінням. Виявилося, що цілий хот-дог скорочує тривалість життя на 36 хвилин. Більш того, поїдання 20 і більше грамів обробленого м’яса в день (одна сосиска) на 20% підвищує ризик розвитку раку прямої кишки.

Але є продукти, які сприяють довголіттю. Їх варто частіше додавати у свій раціон, щоб мінімізувати шкоду від вживання фаст-фуду та іншої “важкої” їжі. Експерти кажуть, що жменя горіхів збільшує тривалість життя на 26 хвилин, а порція лосося — на 16 хвилин.

Також в щоденному меню повинні бути присутніми овочі, фрукти, риба, бобові — вони позитивно позначаються на роботі всього організму.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: