НОВИНИ

Оприлюднено вартість трюфельної плантації в Україні

17.02.2020 08:02
CHernyiy-perigorskiy-tryufel-

Ціна на трюфелі в Европі вимірюється тисячами євро за кілограм. Олександр Джига з села Василівка, що на Вінниччині, активно займається цим бізнесом, сподіваючись відродити трюфельну справу на теренах України. Про це розповідає Ukrainer.net.

У трюфельній справі Олександру вистачає однодумців. Фермер зауважує, що сьогодні коштовний гриб збирають у Карпатах, на Закарпатті та Буковині.

“Чорний літній трюфель занесений до Червоної книги. Ми його хочем відновити, щоб у нього було майбутнє в Україні в більших масштабах”, – ділиться Олександр Джига.

Фермер вивчив про трюфель усе: які особливості його розвитку, як він розмножується, які мікроелементи він бере із землі, як його шукати та яких умов він потребує для розвитку.

Зокрема, придбання спеціально навченого собаки коштує дуже дорого, а чоловік воліє всі надбання максимально вкладати у розвиток справи.

“Якщо брати таку собачку, якій два-три роки, вона коштуватиме від трьох до шести тисяч євро. Один гектар плантації трюфеля — з огорожею, з крапельним зрошенням — десь сім тисяч євро. Тобто, коли вибирати чи собачка, чи плантація, краще плантація”, — пояснює Олександр.

Зараз разом із колегами Олександр закладає плантацію неподалік Одеси.

“Набиваємо шишки, але ми якось поєднуємо досвід, накопичений в дореволюційних книгах та новий досвід італійців, французів, австралійців і американців. Ми його пристосовуємо до наших умов”, – каже фермер.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: