НОВИНИ

Експерт назвав причини зростання цін на вітчизняному ринку зернових

25.09.2021 08:18
zerno_tripoli

З початку тижня на українському ринку зернових спостерігається різна динаміка. Зокрема, помічена висхідна тенденція цін на пшеницю та кукурудзу. Розповів у коментарі Kurkul.com аналітик Zernotorg.ua Олександр Тищенко, пише  agronews.ua.

«Пшениця хоча і не надто активно, але впевнено додає в ціні. Основна причина — стримування продажів виробниками. Попри рекордний вал, експорт відстає від показників минулого року, що і здійснює тиск на ціни», — пояснив експерт. 

З іншого боку, великі імпортери, зокрема Китай, Пакистан, Йорданія беруть активну участь на ринку, що додає підтримки цінам. 

На ринку ячменю і кукурудзи спостерігається флет, який триває з другої половини серпня.  Причиною цьому є низька ліквідність цього виду зернових.

«Для ячменю зниження ліквідності відбувається на фоні зниження експортного потенціалу, адже на зовнішні ринки відправлено вже більш ніж половину планових обсягів на 2021/22 МР. А от вартість кукурудзи, в якої зараз тільки початок збору, змінюватиметься в залежності від просування збиральної кампанії», — повідомив Олександр Тищенко. 

Експерт застерігає, що понижувальний тренд на біржових майданчиках по ф’ючерсних контрактах ще не закінчився, тому будь-які негативні фактори, як, наприклад новина про банкрутство China Evergrande Group, можуть обвалити фінансові і сировинні ринки, а це своєю чергою спровокує падіння цін зернових вже на фізичному ринку України. 



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: