НОВИНИ

Екснардеп придбав понад 100 гектарів землі, яка належала учасникам АТО

10.02.2022 14:30
zemlya-960x540

Компанію, що придбала понад 100 гектарів землі учасників АТО на Волині, пов’язуєть із підприємцем та екснардепом Сергієм Мартиняком. Про це повідомляє glavcom.ua, пише agronews.ua.

До липня 2021 року в Україні діяв мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, проте наділи, які надавались учасникам АТО, під нього не підпадали.

Понад 103 гектари, або майже 3% усієї землі сільськогосподарського призначення, що була виділена учасникам АТО на Волині, наразі зосереджено у власності ТОВ «МГК Форест» — компанії, що пов’язують із народним депутатом сьомого та восьмого скликань Сергієм Мартиняком. 

«Згідно з даними аналітичної системи «YouControl», ТОВ «МГК Форест» зареєстроване 25 листопада 2016-го року у Луцьку і входить до агропромислової групи «Пан Курчак»», — зазначають автори розслідування. 

До кінця грудня 2021-го компанія офіційно належала Сергію Мартиняку, а згодом перереєстрована на Дмитра Ковбасюка, який раніше був підписантом у ще одній фірмі Мартиняка «Агідель».

Загалом у власності «МГК Форест» наразі наявні 52 земельні ділянки, більшість з яких розташовані поруч одна з одною. Крім того, право власності на деякі з них було оформлене в один день.

Ще понад 90 га, які раніше належали бійцям АТО, тепер опинились у власності підприємиці Катерини Смолки.

Близько 44 га землі учасників АТО тепер опинились у власності ТОВ «Ліфер Груп». Це фірма Ганни Фелонюк, матері начальника Управління СБУ у Волинській області у 2015-2019 роках Юрія Фелонюка.

«Упродовж 2014-2020 років учасники АТО/ООС на Волині отримали понад 2,7 тис. земельних ділянок загальною площею 3,5 тис. гектарів від управління Держгеокадастру у Волинській області», — зазначено у повідомленні.

Читайте також: Українські птахівники згортають виробництво.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: