НОВИНИ

Екскерівнику Держагентства резерву України повідомлено про підозру

01.09.2022 14:07
media_148406329284613100

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому посадовцю Державного агентства резерву України за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Про це повідомляє Генпрокуратура, пише agronews.ua.

За даними слідства, підозрюваний, обіймаючи у 2021 році посаду тимчасово виконуючого обов’язки Голови Державного агентства резерву України та голови аукціонного комітету Держрезерву України, організував злочинну схему реалізації дизельного палива з держрезерву за значно заниженою вартістю.

Діючи всупереч інтересам служби та з метою отримання вигоди для іншої юридичної особи, він продав 18 тис тонн дизпалива з держрезерву за ціною вдвічі меншою ринкової. При цьому він проігнорував зауваження Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо результатів оцінки ринкової вартості цього майна перед здійсненням аукціону.

Такі дії посадовця завдали збитків державі на суму 205 млн грн та негативно вплинули на обороноздатність нашої країни.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими та оперативними працівниками територіального управління  ДБР, розташованого у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.Previous

Читайте також: Агробізнес під час війни: як побудувати ефективну діяльність



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: