ВАЖЛИВО

Екскерівник ДПЗКУ вважає, що компанія прямує до дефолту

08.10.2021 10:06
ac95d45-------5-

Наприкінці 2021 року або на початку 2022 року АТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” (ДПЗКУ) може оголосити дефолт – через неможливість виконання зобов’язань за контрактами. Про це на пресконференції в Укрінформі повідомив колишній керівник (у 2014-2015 роках) ДПЗКУ Валерій Томіленко, пише  agronews.ua.

Головною причиною такої ситуації він назвав те, що, попри плани роздержавлення підприємства, за сім років цього так і не зробили. Із чим пов’язані значні корупційні ризики та помилки менеджменту.

“На жаль, ДПЗКУ є “планово збитковою” структурою. І, на жаль, вона семимильними кроками йде до дефолту. За розрахунками, які я отримую з відкритих джерел, є ризик оголошення дефолту корпорації уже до кінця нинішнього чи на початку наступного року”, – сказав Томіленко.

За його словами, завдання з підготовки ДПЗКУ до приватизації ставилися ще 2014 року, коли його запрошували на посаду керівника корпорації. Утім, уже до кінця того року, коли виникли проблеми з виконанням зобов’язань держкомпанії перед китайськими партнерами, які надали величезний на ті часи кредит у 1,5 млрд дол., він зрозумів, що насправді проголошені гасла розходилися зі справами.

Томіленко заявляє, що наводити лад у “зерновому господарстві” ніхто не збирався. Тому у квітні 2015 року він добровільно залишив посаду.

Як повідомлялось, АТ “Державна продовольчо-зернова корпорація” створене у 2010 році. Виробничі підрозділи корпорації розташовані у 20 регіонах України. До складу АТ “ДПЗКУ” входять 55 філій, у тому числі два портові елеватори – Одеський та Миколаївський та 53 лінійні елеватори.

За даними з відкритих джерел, ДПЗКУ за підсумками 2020 року мала 5,857 млрд грн чистого збитку.  



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: