НОВИНИ

Ексголова Львівської ОДА продав 15 га курортної землі АТОвців

10.06.2020 16:46
https://agronews.ua/

СБУ задокументувала протиправну схему відчуження земельної ділянки та водних об’єктів, розташованих в її межах,  ексочільником Львівської облдержадміністрації. Як встановило слідство, експосадовець видав незаконне розпорядження щодо відчуження земельної ділянки  розміром 15,6 гектара, у межах якої знаходиться водний об’єкт загальнодержавного значення  площею 9,2 гектара. Ділянка відійшла комерційній структурі для функціонування заміського готельного комплексу. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише agronews.ua.

Згідно з чинним законодавством можливість передачі земельних ділянок водного фонду, зайнятих незамкненими природними водоймами такої площі у приватну власність, непередбачена. Своїми діями ексголова ОДА завдав державі шкоди на понад 7 мільйонів гривень.

Оперативники Служби спільно з прокурорами та залученими експертами провели слідчі дії,  зокрема, огляд земельної ділянки і об’єкта водного фонду на території відпочинкового комплексу. За їх результатами  ексочільнику адміністрації області повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Викриття проводилось оперативниками Управління СБУ у Львівській області спільно з  прокуратурою Львівської області.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: