НОВИНИ

Екс-директор ДП «Племрепродуктор «Степове» дестабілізує реформування підприємства

22.11.2019 11:19
4ece29fde0b0ab9_1000x600

У Миколаївській області колишнє керівництво Племрепродуктора «Степове» разом з активістами намагаються зірвати реорганізацію держпідприємства, маніпулюють і залякують місцевих жителів. Позиція уряду – держава повинна позбутися неліквідних активів, через які щорічно недоотримує мільярди гривень.

На сьогоднішній день чи не кожна держкомпанія служить невичерпним джерелом доходу для всіляких корупційних «присосок». У жовтні Кабмін схвалив реорганізацію 800 таких підприємств. Реорганізувати планують і ДП «Степове», інформація про яке вже опублікована на сайті Фонду держмайна.

Підготувати підприємство до реорганізації доручено нещодавно призначеного в.о. директора Володимиру Теніку. Однак, щоб не допустити передачі підприємства ефективного власника, колишнє керівництво організовує протести людей, яким раніше пообіцяло земельні ділянки по 3-10 га.

У ДП «Степове» заявляють: людей навмисно ввели в оману, пообіцявши землю, на яку за законом ніхто не може претендувати. Мета колишніх керівників, які роками «годувалися» на державному майні, – влаштувати нібито громадські протести проти реорганізації і повернути ДП «Степове» під свій контроль для подальшого розграбування.

Нагадаємо, підготувати Племрепродуктор до реорганізації повинен був ще Андрій Погорєлов. Однак замість цього він в період з лютого 2016 по січень 2017 року, перебуваючи на посаді директора, в інтересах третіх осіб розтратив майно підприємства на суму близько 500 000 гривень. 6 березня 2018 йому оголосили підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України – розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах.

ДП «Племрепродуктор« Степове »було засновано 4 лютого 1966 року, коли на базі сіл Степове та Зелений Гай заснували радгосп« Степове ». Через 17 років тут ввели в експлуатацію тваринницький комплекс. Сьогодні підприємство вирощує зернові та технічні культури, овочі та баштанні, розводить молочні породи худоби. Колектив налічує близько 270 осіб.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: