НОВИНИ

Екологи Хмельниччини б’ють на сполох

21.05.2021 10:35
scale_1200

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області напередодні, 19 травня, проведено обстеження земельної ділянки, розташованої за межами села Держанівка Дунаєвецької міської ОТГ, де було виявлено звалище тари. Про це повідомляє пресслужба ДЕІ у Хмельницькій області, пише agronews.ua.

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області 19 травня поточного року проведено обстеження земельної ділянки розташованої за межами с. Держанівка Держанівського старостинського округу  Дунаєвецької міської ради, на відстані 500 метрів на південний схід.

На відкритому ґрунті зазначеної земельної ділянки виявлено несанкціоноване розміщення відходів (використана тара з-під пестицидів, агрохімікатів Aminocat 30, Ентоцид (метаризін), Галіл, Atlante 0-30-20, Клінік, в.р., Humic Stabilizer, та інших хімічних засобів захисту рослин), чим спричинено її засмічення.

Площа земельної ділянки, що зазнала засмічення становить 104 м2, загальним об’ємом відходів близько 63 м3. Використана тара з-під хімічних засобів захисту рослин класифікується як небезпечні відходи.

У відповідності до статті 34 Закону України «Про відходи» розміщення небезпечних відходів дозволяється лише у спеціально обладнаних місцях та здійснюється відповідно до ліцензійних умов щодо поводження з небезпечними відходами.

Згідно з «Методикою визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства», загальний розмір шкоди становить 142 тис. 272 грн.

Інспекцією направлено вимогу до Дунаєвецької міської ради щодо ліквідації несанкціонованого звалища небезпечних відходів, з подальшою передачею останніх  на утилізацію спеціалізованому підприємству, що одержало ліцензію на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами.

Матеріали по даному факту, в порядку статті 214 Кримінального Кодексу України, направлені до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області для порушення кримінального провадження.

Нагадаємо, що на Миколаївщині фермери розпочали експорт компосту до 4 країн.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: