НОВИНИ

Екоінспектор організував браконьєрський вилов риби у великих обсягах

15.02.2019 08:15

У Запоріжжі інспектор з охорони навколишнього середовища Азовської морської екологічної інспекції організував схему з незаконного видобутку біоресурсів під час нерестової заборони в промислових обсягах. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Правоохоронці встановили, що державний інспектор з охорони навколишнього середовища Азовської морської екологічної інспекції організував схему з незаконного видобутку біоресурсів під час нерестової заборони. Посадовець надавав місцевим приватним підприємцям “дозвільні документи” на нібито вилов зразків риби для проведення відповідних досліджень у нерестовий період. Таким чином зловмисники здійснювали нелегальний вилов в особливо великих розмірах. Така діяльність приносила у середньому п’ятсот тисяч гривень “прибутку” на місяць”, – йдеться у повідомленні.

До злочинної схеми інспектор також залучив представників місцевих правоохоронних та контролюючих органів, які завчасно надавали йому інформацію про проведення заходів із виявлення фактів незаконного вилову.

Правоохоронці провели 26 санкціонованих обшуки у помешканнях зловмисників. Правоохоронцями було вилучено чотири човни, понад п’ять кілометрів рибальських сіток та інші знаряддя браконьєрської діяльності.

У межах раніше відкритого кримінального провадження чотирьом членам угруповання оголошеного про підозру у скоєнні злочинів передбачених ч. 3 ст. 28 та ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України, а організатору – додатково за ч .2 ст. 364 ККУ.Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших причетних осіб.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: