НОВИНИ

Ефективне рішення проти падалиці зернових культур у посівах ріпака озимого

25.08.2021 10:06
YAk-shvydko-vyznachyty-chy-vdalo-perezymuvav-ripak--768x534

Осіння забур’яненість злаковими видами бур’янів і падалицею зернових культур може нанести суттєву шкоду посівам ріпака озимого, попереджають фахівці компанії « UKRAVIT »: за недостатнього чи несвоєчасного контролю небажаної рослинності середні втрати врожаю можуть становити від 15% і вище. Щоб уникнути цих непродуктивних втрат, вони рекомендують, окрім ґрунтового захисту, обов’язково застосовувати високоефективні післясходові гербіциди. Про це повідомляє прес-служба компанії, пише agronews.ua.

«Ріпак озимий восени може сильно потерпати від забур’яненості злаковими видами бур’янів; крім того, за неякісного збирання зернових, які зазвичай є попередником цієї культури, виникає суттєве засмічення посівів падалицею, – відзначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Оскільки бур’янова рослинність і падалиця зернових в цей період розвиваються дуже активно, вони конкурують з культурою за світло, простір, вологу та елементи живлення. Надмірна забур’яненість також може спричинити витягування точки росту ріпака, що негативно впливає на перезимівлю і може призвести до вимерзання. Крім того, відсутність контролю падалиці зернових може в подальшому спричинити складнощі при комбайнуванні культури, а саме – підвищити вологість і засмічення врожаю. В комплексі, це може коштувати аграрію значної частки врожайності».

Для надійного контролю падалиці зернових і комплексу злакових видів бур’янів у посівах ріпака озимого Олександр рекомендує застосувати високоефективні післясходові гербіциди Квін Стар Макс (хізалофоп-п-етил, 125 г/л) або Селеніт Макс (клетодим, 240 г/л).

Квін Стар Макс – післясходовий селективний гербіцид системної дії. Його діюча речовина – хізалофоп-п-етил – є інгібітором ферменту ацетил-КоА-карбоксилази. Цей ензим каталізує перший етап синтезу жирних кислот. В результаті блокування ферменту припиняється виробництво фосфоліпідів, які використовуються для будівництва нових мембран та необхідні для клітинного росту, і бур’яни та падалиця гинуть.

Гербіцид ідеально вирішує проблему забур’яненості посівів ріпака озимого злаковими видами бур’янів, в тому числі й падалицею зернових культур. При цьому він є надзвичайно «м’яким» до культурних рослин і не має післядії на наступні культури в сівозміні. Препарат може використовуватися в широкому діапазоні фаз росту і розвитку культури та є оптимальним рішенням з огляду на співвідношення ціни та якості.

Селеніт Макс – післясходовий системний гербіцид. Клетодим у його складі поглинається через листя і транслокується флоемою до точок росту, спричиняючи знищення як надземної частини, так і кореневої системи бур’янів.

Гербіцид проявляє високу ефективність дії проти однорічних і багаторічних злакових видів бур’янів а також падалиці зернових, поширених в посівах ріпака озимого. Завдяки досконалій формуляції він надійно утримується на поверхні рослин і добре поглинається бур’янами й при цьому є надзвичайно толерантним до культурної рослини. Тож за його застосування посіви будуть чистими від забур’яненості злаковими видами та падалицею зернових упродовж тривалого періоду.

«UKRAVIT» – вітчизняний виробник засобів захисту рослин і мікродобрив. Крім того, компанія пропонує аграріям насіння та основні добрива від кращих виробників, а також забезпечує ряд інструментів для ефективного господарювання – агрокредитування, агробіологічні сервіси «Інституту здоров’я рослин» і трейдингові послуги в рамках програми «UKRAVIT Trade».

Нагадаємо, що озвучено закупівельні ціни на зерно.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: