НОВИНИ

ДЗК представить оновлену основну топографічну карту України

24.01.2022 08:31
kadastr

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру 27 січня презентує оновлену основну цифрову топографічну карту України масштабу 1:50 000. Як повідомляє пресслужба Держгеокадастру, цей проєкт реалізовано спільно з Картографічною службою Королівства Норвегія, робота над ним тривала протягом 2018-2021 років, пише agronews.ua.

“Надання доступу користувачам та використання ними Основної державної топографічної карти масштабу 1:50 000 забезпечить єдину картографічну основу для держателів геопросторових даних на центральному та місцевому рівнях. Це дозволить уникнути несумісності картографічної основи та сприятиме створенню наборів геопросторових даних і їхньої інтеграції в національну інфраструктуру геопросторових даних”, – зазначається у повідомленні.

Крім цього, у майбутньому Держгеокадастр планує запустити топографічний моніторинг зазначеної карти, що надасть можливість використовувати її як надійне та офіційне державне джерело топографічних даних для всієї території України, у тому числі для територіальних громад. 

Читайте також: Чи буде Україна з міндобривами?



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: