НОВИНИ

Директор підприємства надав хабар керівнику НААН

09.06.2021 10:38
256870

Чоловік підозрюється у наданні неправомірної вигоди керівнику НААН України у вигляді безоплатного користування елітним автомобілем за кілька «послуг». Йому може загрожувати до чотирьох років позбавлення волі.  Проце повідомляє Управління комунікації Національної поліції України, пише agronews.ua.

Раніше керівнику НААН було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу  України. Зокрема у тому, що він отримав неправомірну вигоду у вигляді безоплатного користування елітним автомобілем за сприяння у призначенні на посаду директора одного з державних підприємств, що входять в структуру НААН України, за неперешкоджання укладанню у подальшому договорів про спільну діяльність між цим державним підприємством та конкретно визначеними суб’єктами господарської діяльності. Також його підозрюють у включенні заздалегідь визначеної особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків і членів-кореспондентів НААН України та подальшу передачу відповідних матеріалів на розгляд Президії НААН України.

Вчора, 8 червня, слідчі Нацполіції повідомили про підозру директору одного з товариств Миколаївської області у наданні неправомірної вигоди керівнику НААН України у вигляді безоплатного користування елітним автомобілем – за вчинення вказаних дій на користь його батька. 
 
Наразі досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання директору товариства запобіжного заходу.

Відповідно до ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України, йому загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, що затримано за хабар директора одного з інститутів НААН.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: