НОВИНИ

Дрони та штучний інтелект допоможуть суттєво підвищити врожайність ферм

20.01.2019 11:15

Ізраїльській компанії SeeTree вдалося підвищити корисність і ефективність дронів та створити мережу, яка допоможе фермерам стежити за своїм господарством на мікроскопічному рівні, повідомляє hi-news.ru.

Завдяки системі господарі зможуть запобігати захворювання дерев і підвищувати врожайність, дізнаючись в яких областях не вистачає вологи і інших умов для правильного росту з високою врожайністю.

Стежити за станом рослин стало можливим завдяки створенню зв’язку між безпілотними апаратами і датчиками, розташованими на землі. Пристрої зможуть обмінюватися інформацією про кислотності ґрунту, рівні освітленості тих чи інших ділянок, вологості та інших показників, які важливі для здоров’я рослин. Згодом ця інформація відправляється на платформу з штучним інтелектом, який оцінює стан ділянок і виявляє проблеми, які потребують вирішення.

Штучний інтелект може розрахувати врожайність і вказати на дерева, які важливо замінити. Виходячи від кількості плодів і їх зрілості система може скласти графік збору врожаю. Система вже пройшла тестування на бразильських цитрусових ділянках і допомогла зупинити поширення бактеріального захворювання, фарбувального плоди в нездоровий зелений колір. Для цього система вказала на потенційно заражені дерева і вказав на область, в якій треба внести пестициди.

Засновник SeeTree Ізраїль Талпаз поділився, що склад ґрунту і інші чинники здатні вплинути на врожайність навіть на маленьких ділянках. Під час тестування було виявлено багато скупчень хворобливих дерев, а також були помічені ділянки, де сильні дерева росли зі слабкими. Вважається, що застосування штучного інтелекту помітно підвищить врожайність ферм.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: