НОВИНИ

Дрібні українські фермери скооперувалися для спільного збуту часнику

16.07.2020 07:02
19_05_02_0-690x450

Як повідомляє Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва на своїй сторінці у Facebook, низка виробників часнику з Одещини об’єднали свій врожай в одну торговельну партію – 2 тонни. Про це пише agronews.ua.

Таким чином фермери Одещини спільно формують великі партії часнику. Сорт: Харківський фіолетовий. Перша партія – близько 2 тонн, розмірний ряд – 7-8, 5-6. Такий врожай раннього часнику отримала група виробників з Балти, що на Одещині.

Зазначається, що зараз виробники працюють над вибором найбільш оптимального каналу збуту продукції.

«Так, ринок насичений китайським часником, але він не може бути конкурентом українському, адже кількість ефірних олій у вітчизняному овочі на порядок вище, звідси і більш високі органолептичні властивості нашого часнику та його якість», – каже Олег Никитюк, виробник часнику.

Зауважується, що сім’я Скрипників, а також Людмила Білих, Таїсія Лисагора, Петро Муляр, Олександр Білий вирощують часник за технологією, яку вони отримали на одному із заходів Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, з 2015 року. Пізніше до них приєдналися Ніна Вишневська й Олег Никитюк.

Нагадаємо, в Україні названо, як виявити фальсифікат меду.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: