НОВИНИ

ДП «Конярство України» завдано збитків на суму понад 150 млн грн

22.02.2020 12:02
сама нова

Керівництво ДП «Конярство України» подало заяву до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, СБУ, Державного бюро розслідувань та ДФС України за фактом завдання збитків на суму більш ніж 150 млн гривень з боку попереднього керівника ДП «Конярство України» Войного О.В. Про це повідомляє пресслужба  ДП “Конярство України”.

У ході ревізії діяльності попереднього керівництва ДП «Конярство України» викрито завдання збитків шляхом заключення невигідних договорів оренди землі, завищення вартості послуг з культивації, виводу коштів за нібито поставлені гербіциди та посівний матеріал, передачу по фіктивним документам врожаю тощо.

Як заявив директор ДП «Конярство України» Костянтин Зінченко, дані перевірки свідчать, що мав місце злочинний зговір між філіями «Запорізький кінний завод № 86», «Дніпропетровський кінний завод №65», філією «Онуфріївський кінний завод №175» та філією «Лозівський кінний завод №124» та низкою приватних фірм, зокрема ТОВ «Сталь», ТОВ «Олімпіас груп» та інших.

«Керівником філії «Запорізький кінний завод № 86» було призначено попереднього директора ДП «Конярство України» Олександра Войного, який протягом декількох років заключав договори з фірмами, які мають ознаки фіктивності та родинного зв’язку з самим Войним. Після того, як ми розпочали розслідування, зміну керівництва та оптимізацію штатного розкладу у згаданих філіях, почалися публічні заяви колективів про загрозу «нормальної»» роботи та намагання перекривати дороги. – заявив директор ДП «Конярство України» Костянтин Зінченко. – Я не вважаю розкрадання 150 млн гривень у держави нормальною робочою практикою, тому після внутрішньої перевірки подано заяву про скоєння злочину до правоохоронних органів. Ми будемо всіляко сприяти розслідуванню, надаємо усі матеріали ревізії. Наше завдання – навести лад у великому, але нажаль, поки що, корумпованому підприємстві ДП «Конярство України».

Нагадаємо, шо 20 листопада 2019 в.о. директора ДП «Конярство України» було призначено Костянтина Зінченко, за ініціативи якого було розпочато ревізію діяльності ДП та фінансовий аудит. Також, наприкінці 2019 року КМУ вніс ДП «Конярство України» до переліку об’єктів приватизації.

Довідка: Державне підприємство «Конярство України» створене відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.08.2010 № 510. У склад ДП входять 14 філій без права юридичної особи. Це десять кінних заводів, три племінних репродуктори та Одеський іподром. В постійному користуванні за ДП «Конярство України» знаходиться 54,1 тис. га. сільськогосподарських угідь, з яких 43,5 тис. га ріллі..


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: