НОВИНИ

Досвідчені дачники дали поради, як правильно доглядати за огірками

25.05.2021 19:10
89_main

В Україні вже стартував дачний сезон, і городники вже висаджують розсаду у відкритий грунт. Цього разу розповімо, як поливати огірки і доглядати за листям, щоб вони не жовтіли. Огірок любить воду, тому поливати його потрібно часто, хоча цей овоч може вести себе недобре. Про це повідомляє Telegram-канал “Щоденник дачника”, пише agronews.ua.

Як поливати огірки

До початку цвітіння огірки можна поливати не частіше разу на тиждень (якщо пройшов дощ, можна не поливати зовсім). Це потрібно, щоб рослини розвивали сильну кореневу систему.

Після появи квітів поливати треба кожні 3-4 дні, а то і щодня (якщо на вулиці жарко). Огірки дуже люблять полив дощуванням – їх листя активно випаровує вологу-але якщо ви виявили на листках плями, що вказують на хворобу, дощування потрібно виключити і поливати тільки в борозенки, прокладені уздовж рядка рослин.

У теплу погоду поливати слід у другій половині дня, але до 17.00, а якщо ночі холодні, рекомендується ранковий полив. Грунт під огірками після поливу повинна бути вологою на глибину не менше 40 см. під дорослі рослини для цього доведеться вилити приблизно 20-30 л води на 1 кв. м.

Що робити, щоб листя не жовтіло

????Після появи сходів у фазі 3-4 листочків огірки потрібно обробити таким складом:
у відро води додайте 30 крапель йоду, 20 г господарського мила і 1 літр молока. Обприскуйте такою сумішшю приблизно раз в 10 днів.
????З вечора замочіть шматок хліба у відрі води, вранці розімніть хліб, додайте маленький пляшечку йоду і побризкайте огірки, 1 л.рідини на відро води (що залишилася зберігайте в пляшках в підвалі). Цим розчином огірки можна обробляти раз в два тижні і до осені.

Нагадаємо, що у Британії голландські огірки спричинили спалах кишкової палички.


Перегляди: 26
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: