НОВИНИ

Дослідники розповіли, як змінювались у світі сорти полуниці за останні 25 років

17.05.2021 17:02
Дослідники розповіли, як змінювались у світі сорти полуниці за останні 25 років

Джанлука Баруцці, дослідник з Креа (Рада з досліджень сільського господарства та аналізу дослідницького центру аграрної економіки з вирощування оливок, фруктів та цитрусових) та керівник офісу (Форлі) поділився оглядом того, як змінилися дослідження за останні 25 років. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Читай нас також у Viber та Telegram.

Вперше він відвідав Міжнародний полуничний симпозіум у Нідерландах у 1996 році. Відтоді він бере активну участь у всіх виданнях і є одним із засновників останнього симпозіуму, який закінчився кілька днів тому в Італії.

«Порівняно з 1996 роком найбільша різниця, яку ми можемо побачити в генетиці, – це термін зберігання, який вимірюється в стійкості шкірки, консистенції, зберіганні до та після збору врожаю. Багато виробників пам’ятатють, що сорти 90-х змінили колір, починаючи з від яскравого до темно-червоного, за короткий час, і це було проблематично, з комерційної точки зору. Сьогодні дослідження можуть запропонувати сорти зі стійким забарвленням”.

В останній день симпозіуму було представлено понад 40 сортів з дослідного поля в Марторано 5 (Чезена). Ця культура підходить для півночі Італії та Центральної Європи. Не випадково, що деякі з цих сортів вже широко поширені в Німеччині, Франції, Великобританії. Серед інших були також деякі різновиди, що перецвітають.

«Це було в 1988 році на першому симпозіумі в Чезені, коли вперше були представлені перші сорти, що повторно цвітуть. Порівняно з тим часом, сьогодні у нас є сорти, які гарантують багаторазове цвітіння і плоди завжди відповідають очікуванням, як за розміром, так і за смаком», – продовжив Баруцці.

Час від часу до Баруцці звертаються деякі неінформовані люди, які запитують, який найкращий сорт в абсолютних показниках. Це залежить від багатьох змінних, серед яких виробнича зона, кліматична тенденція та, нарешті, але не менш важливе, здібності фермера.

«За 25 років, безумовно, було досягнуто колосального прогресу з точки зору виробничого потенціалу, бриксу, сільського господарства та аромату. Ми більше схильні поєднувати потреби споживача з потребами виробника, а не думати лише про урожайність поля», – сказав він.

Нагадаємо, яка полуниця продається краще.

Перегляди: 1

Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: