НОВИНИ

Дослідники розповіли, як змінювались у світі сорти полуниці за останні 25 років

17.05.2021 17:02
zmlyanikaremon_1

Джанлука Баруцці, дослідник з Креа (Рада з досліджень сільського господарства та аналізу дослідницького центру аграрної економіки з вирощування оливок, фруктів та цитрусових) та керівник офісу (Форлі) поділився оглядом того, як змінилися дослідження за останні 25 років. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Вперше він відвідав Міжнародний полуничний симпозіум у Нідерландах у 1996 році. Відтоді він бере активну участь у всіх виданнях і є одним із засновників останнього симпозіуму, який закінчився кілька днів тому в Італії.

«Порівняно з 1996 роком найбільша різниця, яку ми можемо побачити в генетиці, – це термін зберігання, який вимірюється в стійкості шкірки, консистенції, зберіганні до та після збору врожаю. Багато виробників пам’ятатють, що сорти 90-х змінили колір, починаючи з від яскравого до темно-червоного, за короткий час, і це було проблематично, з комерційної точки зору. Сьогодні дослідження можуть запропонувати сорти зі стійким забарвленням”.

В останній день симпозіуму було представлено понад 40 сортів з дослідного поля в Марторано 5 (Чезена). Ця культура підходить для півночі Італії та Центральної Європи. Не випадково, що деякі з цих сортів вже широко поширені в Німеччині, Франції, Великобританії. Серед інших були також деякі різновиди, що перецвітають.

«Це було в 1988 році на першому симпозіумі в Чезені, коли вперше були представлені перші сорти, що повторно цвітуть. Порівняно з тим часом, сьогодні у нас є сорти, які гарантують багаторазове цвітіння і плоди завжди відповідають очікуванням, як за розміром, так і за смаком», – продовжив Баруцці.

Час від часу до Баруцці звертаються деякі неінформовані люди, які запитують, який найкращий сорт в абсолютних показниках. Це залежить від багатьох змінних, серед яких виробнича зона, кліматична тенденція та, нарешті, але не менш важливе, здібності фермера.

«За 25 років, безумовно, було досягнуто колосального прогресу з точки зору виробничого потенціалу, бриксу, сільського господарства та аромату. Ми більше схильні поєднувати потреби споживача з потребами виробника, а не думати лише про урожайність поля», – сказав він.

Нагадаємо, яка полуниця продається краще.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: