Населенням України виробляється майже 50% від загальної кількості харчових яєць та близько 30% м’яса різних видів сільськогосподарської птиці. Про це AgroPortal.ua розповів директор Державної дослідної станції птахівництва НААН України Олег Катеринич, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
За прогнозами фахівців, до 2050 року поряд зі зростанням валового виробництва продукції птахівництва у світі частка підприємств з одночасним утриманням великої чисельності птиці буде мінімальною. Тому вже зараз потрібно приділяти багато уваги створенню, а точніше виведенню з тіні та збільшенню кількісно саме дрібного і середнього бізнесу, зокрема і в птахівництві.
Науковець упевнений, що у найближчому майбутньому саме цей сектор економіки дасть змогу не тільки зберегти, а й розвинути село.