НОВИНИ

До Законопроекту про ринок землі внесуть нові поправки

21.12.2019 09:22
241369

Хоча законопроект про відкритий ринок землі №2178-10 і не буде проголосований у другому читанні цього року, проте аграрний комітет має розглянути всі правки ще до 31 грудня. Про це розповів представник «Слуги Народу», член аграрного комітету Павло Халімон. Повідомляє AgroPolit.com.

«У нас є доручення, а точніше – постанова Верховної Ради відповідно до якої ми зобов’язані у передбачені законом терміни підготувати законопроект до другого читання. Ми плануємо засідати 26, 27, 29, 30 грудня і розглянути всі правки. Якщо колеги з інших політичних фракцій не будуть займатися маніпуляціями і штучним затягуванням процесу, ми впевнені, що нам вдасться пройти всі правки», – заявив Павло Халімон.

Раніше народні обранці планували розглянути правки на засіданні аграрного комітету 23, 24, 26, 27 грудня, попри те, що наступний тиждень призначений для роботи з виборцями. Але зміни у графіку засідання з’явилися через супротив противників скасування мораторію, пов’язаний зі звинуваченням членів аграрного комітету у маніпуляціях з кількістю правок до закнопроекту 2178-10.

Як пояснив представник комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Павло Халімон, скандал із зникненням правок був роздутий безпідставно.

«Що стосується інформації про зникнення частини правок (з 4,5 тис. до 2,5 тис.) — це міф і перекручування інформації. Просто ми прийняли рішення і погодили це з керівництвом інших фракцій, якщо правка відповідає за змістом і за текстом іншим ідентичним правкам, то ми визначаємо авторів цих правок, а вони вирішують, хто буде по ним доповідати. Тому фактично правок 4,5 тис. але в таблиці їх 2,5 тис», -пояснив Павло Халімон.

За його словами, розбивка всіх правок за змістом і за текстом – це була ініціатива противників законопроекту 2178-10.

«Ми не можемо не підготувати законопроект 2178-10 до другого читання: у нас є термін, у нас є постанова Верховної Ради, яка зобов’язує нас зробити це до Нового Року», – член аграрного комітету.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: