НОВИНИ

До програми кредитів “5-7-9%” планують приєднатися приватні банки

10.02.2020 18:01
11-21-860x580-c-1

5 банків зараз завершують підготовчі процедури і скоро будуть розглянуті радою Фонду розвитку підприємництва (виконавцем держпрограми “Доступні кредити 5-7-9%”) як потенційні уповноважені банки. Про це з посиланням на пресслужба Мінфіну, пише Економічна правда.

Також у відомстві прокоментували заяву голови правління Райффайзен Банк Аваль Олександра Писарука, щодо того, що Райффайзен хотів би долучитися до Програми, але “не отримав проекту договору з урядом”.

На думку Мінфіну заява Писарука не зовсім коректна, адже рішення щодо долучення банків приймає фонд, а не Кабмін.

“Умови участі однакові для усіх банків, інформація про ці умови викладена у Порядку надання фінансової державної підтримки, який був затверджений постановою Кабміну”, – пояснив директор Офісу адміністрування проектів міжнародного фінансового співробітництва Мінфіну Руслан Гашев.

За словами Гашева, робота щодо підписання договору на участь в програмі “Доступні кредити 5-7-9%” з представниками Райффайзен Банк Аваль зокрема ведеться з 29 січня 2020 року.

“Ми надали всі необхідні пояснення про процедуру приєднання та ознайомили з умовами кредитування за програмою “Доступні кредити 5-7-9%”.

Від Райффайзен Банк Аваль нам не надходило додаткових запитань чи коментарів про потребу в додаткових роз’ясненнях щодо програми чи умов участі в ній.

За наслідками проведеної Фондом та банком роботи 5 лютого Фонд надіслав Райффайзен Банку Аваль проект типового договору, перелік необхідних документів та детальну інформацію про Програму. Коментарів або заперечень до цих документів з боку банку до Фонду не надходило” – сказав Гашев.

Також за словами Гашева, Фонд буде радий вітати Райффайзен Банк Аваль і інші фінустанови серед уповноважених банків програми.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: