НОВИНИ

До Одеського порту прокладуть нову дорогу

19.02.2021 14:41
86

Навесні 2021 планується розпочати будівництво дороги, яка веде до Одеського морського торгового порту. Про це повідомляє Укавтодор на своїй сторінці у Facebook, пише agronews.ua.

За результатами аукціону у системі Prozorro, будуватиме дорогу до порту ТОВ «Ростдорстрой». Договір на проведення будівельних робіт на стадії підписання. Виконання робіт заплановано на період 2021-2022 роки.

Нова дорога протяжністю 5,3 км з’єднає територію Одеського морського торгового порту та дорогу М-28 Одеса – Южний. Будівництво також включає спорудження нової естакади. Планується влаштування цементобетонного дорожнього покриття за посиленою технологією.

Проєкт також включає майданчик для відстою великовагового автотранспорту, місткістю близько 300 вантажівок та майданчик зважування-в-русі (WiM) для контролю дотримання вагових норм.

«Нова дорога не тільки розвантажить міські дороги Одеси, які не розраховані на інтенсивний рух вантажівок, але і сприятиме активізації міжнародних перевезень Україною. Очікуємо найшвидшого початку робіт» – зазначив Олександр Кубраков, Голова Укравтодору.

Нині рух великовантажного транспорту частково здійснюється міською мережею доріг міста Одеси та територією ТОВ «Євротермінал», де місце відстою та проїзд великовагового транспорту є не безкоштовним.

Нагадаємо, що стартувала реконструкція причалу № 7 Одеського морського порту.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: