ГОЛОВНЕ

До кінця року в Україні істотно подорожчають продукти харчування

03.11.2019 17:33
Bezymyannyj-17

До кінця року в Україні можуть істотно подорожчати продукти харчування. На низку продуктів з соціального кошика – хліб, молочні продукти, крупи – ціни зміняться суттєво. Про це пише  УНН.

За підрахунками аналітиків, найбільше в Україні подорожчає вершкове масло. Причиною зміни прайса на цей популярний продукт називають високий попит за кордоном. Тобто, чим більше піде продукції на експорт, тим більше виросте на неї ціна на внутрішньому ринку.

Також подорожчає хліб. Ціни на нього будуть підвищуватися щомісяця – він додасть у вартості 1-3%.

“Ми будемо спостерігати подорожчання, як мінімум на 1% до кінця року на кожен вид хліба, можливо, навіть більше. Окремі сорти хліба зростуть десь до 3%”, – розповів експерт.

У той же час інший експерт, глава Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, вважає, що вартість молочних продуктів виросте незначно, оскільки вона вже зрівнялася з європейською. Зростання ціни складе 1,5-2% на деякі види молочних продуктів.

За його оцінками, може істотно додати в ціні гречка – через скорочення площ для посіву культури.

Також Дорошенко попереджає про подорожчання м’яса. Це пов’язано зі скороченням поголів’я свиней в Україні. Але подорожчання буде незначним – близько 1-1,5 гривень, вважає експерт.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: