НОВИНИ

Канадські вчені планують висадити з дронів 1 млрд дерев до 2028 року

10.04.2020 18:04
imgonline-com-ua-Resize-4LwPshkdnc

Канадський проект Flash Forest планує посадити 1 млрд дерев за допомогою дронів. Фонд дикої природи (WWF) опублікував відео, на якому показано процес посадки нових дерев за допомогою керованих дронів. Про це повідомили у групі «Зелений фонд» у Facebook. Пише agronews.ua.

Автори проекту відзначають, що дана методика прекрасно підходить для створення зелених насаджень у важкодоступних місцевостях і складних ландшафтах. Продемонстрована технологія вже отримала практичне застосування. Так у Канаді проект під назвою Flash Forest має за мету – за допомогою безпілотних апаратів посадити до 2028 року один мільярд дерев.

• На першому етапі спеціальний дрон буде «вистрілювати» зарядом, який повинен зануритись у ґрунт на ідеальну для посадки глибину.

• Кожен заряд містить три пророщених насінини, а також добрива для них.

• На другому етапі інший дрон буде розпорошувати азотні добрива і проводити спостереження за подальшим зростанням висаджених дерев.

Відповідає за цю программу група добровольців-ентузіастів, які збирають кошти для реалізації програми через краудфандінгову кампанію на Kickstarter. Втім, канадці далеко не єдині, хто вирішив застосувати показану технологію на практиці.

Весною 2019 року схожий проект стартував у М’янмі. Некомерційна організація Worldview Impact поставила перед собою амбітну мету висадити мільярд мангрових дерев. За технічну сторону проекту відповідає компанія Biocarbon Engineering, яка має досвід створення насаджень за допомогою дронів. Вони збираються впоратися зі своїм завданням куди швидше, ніж канадці. Як запевняють фахівці компанії, 10 їх дронів усього за день здатні висадити 400 000 паростків.

У вересні минулого року була висаджена перша «тестова» партія, яка вже успішно проросла. Так що технологія цілком виправдовує вкладені кошти й економить людські сили, адже посадка за допомогою дронів відбувається в рази швидше, ніж старим «дідівським» способом, з використанням людських зусиль і лопати.

Схожі проекти також стартували в Іспанії та США. Втім, щоб всерйоз поборотися за порятунок планети, мало навчитися висаджувати нові дерева у прискореному режимі. Куди важливіше умовити місцевих жителів не вирубувати зелені насадження. І для вирішення цієї проблеми дрон ще не придумали.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: