ВАЖЛИВО

Дніпропетровська ОТВК вдруге відмовила в реєстрації Аграрній партії Дніпропетровщини

09.10.2020 13:02
6fa6a262-3e91-46ec-850b-5d0c03b42c09

Сьомого жовтня обласна територіальна виборча комісія звернула таки увагу на постанову Третього апеляційного адміністративного суду від 5 жовтня. Але перед цим… позбавила права перебувати на своєму засіданні координатора Аграрної партії у Дніпропетровській області Анатолія Гайворонського і представника за дорученням Євгена Падашулю. Тож відстоювати інтереси фермерів, підприємців і бджолярів у залі засідань було нікому. Про це повідомляє газета Фермер Придніпров’я, пише agronews.ua.

Відтак голова обласної ТВК Сергій Жарко, навіть не ознайомивши колег із рішенням суду, де бездіяльність очолюваного ним спеціального колегіального органу визнана протиправною, так і не вийшов з меж поданих Аграрною партією ще перших документів. А позаяк до уточненого подання руки в комісії так і не дійшли, то її члени знову відмовили, до того ж одноголосно (!), в реєстрації кандидатів Аграрної партії до обласної ради.

“До речі, за першу відмову два суди вже стягнули з ДО ТВК загалом 5 з гаком тисяч гривень судового збору. На що тепер сподіваються члени комісії – на інше рішення суду?”, – підкреслюють у поівдомленні.

Представник Аграрної партії Євген Падашуля прокоментував цю парадоксальну ситуацію.

“Це справжнісінька маячня, вони взагалі ігнорували рішення суду! Адже їхня бездіяльність стосовно реєстрації подання Аграрної партії ґрунтовно досліджувалася у двох різних судах, постанова комісії про відмову в реєстрації Аграрної партії скасована, рішення набрало законної сили. Тепер прохатимемо суд зобов’язати комісію зареєструвати кандидатів Аграрної партії, а також скасувати результати жеребкування нумерації партій в бюлетені і провести нове”, – зазначив Євген Падашуля.

Вибори до облради в Дніпропетровщині через сліпоглухоніму позицію обласної ТВК стосовно аграріїв під величезною загрозою зриву.

Кандидат із першої п’ятірки списку Аграрної партії, голова «Дніпровського пасічника» Сергій Староконь, почувши про другу відмову комісії, обурено запитав: «так їм що – трактори під приміщення облради, де засідають, пригнати, чи вулики з бджолами привезти?».

Заяви про протиправну бездіяльність Дніпропетровської обласної ТВК вже подані ЦВК і представника омбудсмена України з виборчих прав у Дніпропетровській області Вадима Головченка.

Нагадаємо, 7 жовтня 2020 року Анатолій Гайворонський повідомив, що Аграрну Партію Дніпропетровщини відмовляються реєструвати на виборах, попри два рішення суду. 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: