НОВИНИ

Для проведення десикації посівів рекомендують препаратам на основі диквату

27.09.2022 09:09
Soybeans in close-up

Погодні умови – це той аспект, який навіть найдосвідченіший аграрій контролювати, на жаль, не в змозі. Особливо актуально це питання постає в осінній період, коли приходить час проводити збір врожаю сої та соняшника, а культури дозріли нерівномірно або ж через сприятливі для розвитку шкодочинних організмів умов потерпають від хвороб чи засмічені бур’янами. Відповідно, виникає ризик значних втрат як якісних, так і кількісних показників врожайності культур, що у воєнних реаліях може суттєво позначитися на продовольчій безпеці країни та економічному становищі господарств. Тому в умовах поточного сезону фахівці компанії UKRAVIT SCIENCE PARK рекомендують у жодному разі не нехтувати проведенням десикації, пише agronews.ua.

«В умовах війни кожна зернина на рахунку, тому щоб забезпечити оптимальну збиральну кампанію сої та соняшника і зменшити втрати під час збирання врожаю, в поточному агросезоні ми рекомендуємо обов’язково провести десикацію посівів, – зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – В посівах сої десикація забезпечить рівномірне, дружне, дозрівання бобів на всіх ярусах, що особливо актуально за несприятливих погодних умов, наприклад, вологої та прохолодної погоди, а також, за необхідності, ефективно вирішить проблему забур’яненості і призупинить розвиток та поширення хвороб, якщо це має місце у полі. В посівах соняшника десикація прискорює дозрівання зерна та знижує його вологість, а також допомагає зменшити втрати від небезпечних хвороб кошика – білої, сірої гнилі тощо. Крім того, якісно проведена десикація як сої, так і соняшника ще й заощаджує кошти на післязбиральній доробці зерна та доведенні його до відповідних кондицій».

Для проведення десикації посівів сої та соняшника в умовах поточного агросезону Олександр рекомендує віддати перевагу препаратам на основі диквату. Ця діюча речовина є контактною і швидко поглинається зеленими частинами рослини та порушує процеси фотосинтезу, внаслідок чого мембрани клітин руйнуються, відбувається їх зневоднення та повне висихання. Десиканти на основі диквату одночасно знижують вологість зерна, зупиняють розвиток і поширення хвороб та знімають проблему забур’яненості посівів, що зменшує технологічні втрати при прямому комбайнуванні.

В цьому контексті фахівець радить звернути увагу на високоефективний продукт Десикант Макс (дикват дибромід, 300 г/л). Він містить підвищену концентрацію діючої речовини порівняно з аналогічними десикантами на українському ринку, тож забезпечує високу швидкість та ефективність дії.

Десикант Макс прискорює достигання, знижує вологість зерна сої та соняшника, зменшує його засміченість, припиняє розвиток комплексу небезпечних хвороб культур і сприяє ранньому збиранню врожаю. Він швидко розпадається в рослинах до нетоксичних сполук, тож є цілком безпечним для використання на насінницьких посівах та в посівах, призначених на харчові цілі. Провівши десикацію своєчасно, ви забезпечите оптимізацію жнив, зменшите непродуктивні втрати під час збирання врожаю та забезпечите його високі якісні та кількісні показники.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: