НОВИНИ

Для виробників спирту внесуть пільгові зміни до податкового законодавства

23.03.2020 15:02
07d38f6-original

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький зазначив, що для організації приватними підприємтсвами виготовлення спиртових знезаражувальних засобів на власних потужностях, в тому числі безкоштовно, необхідно внести зміни до Податкового кодексу. Про це він написав у Фейсбук.

“Ці зміни вже напрацьовані, чекають ухвалення на найближчому позачерговому пленарному засіданні”, – зауважив він.

Висоцький зазначив, що ДП “Укрспирт” також готове миттєво перейти на виробництво дезінфекційних засобів одразу після внесення відповідних змін до законодавства.

Алкогольного холдингу Global Spirits Євген Черняк заявив про готовність безкоштовно виробляти дезінфектори та санітайзери на основі спирту на потужностях холдингу.

“Ми готові на своїх потужностях, перепрофілювавши їх, безкоштовно виготовити для медичних закладів санітайзери та дезінфектори на основі спирту”, – написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

При цьому Черняк зазначив, що для цього необхідна дозвільна документація від профільного міністерства.

“Проект цей некомерційний, ми беремо на себе всі витрати з виробництва, від монополіста (ДП “Укрспирт” – ІФ) – тільки сировина та дозвільна документація”, – зазначив власник Global Spirits.

У свою чергу в. о. директора “Укрспирту” Сергій Блескун підтримав ідею власника Global Spirits і запропонував план її реалізації.

“У прикладній площині рішення може виглядати так: 1) визначили обсяг спирту (“Укрспирт” забезпечить практично будь-який), 2) зняли рішенням ВР акциз із цього обсягу, 3) продаж без акцизу на лікеро-горілчані заводи (ваш, зокрема), 4) ЛГЗ розливають спирт або спиртовмісну продукцію за погодженням кількості з МОЗ, 5) ЛГЗ доставляють через власну дистрибуцію протягом 24 годин тим, хто потребує цей продукт, у будь-яку точку України”, – написав Блескун у коментарях до посту бізнесмена.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: