ВАЖЛИВО

Для власників і орендарів землі запровадять нове оподаткування доходів

06.03.2020 22:02
focused_165478514-stock-photo-farmer-using-tablet-computer-field

Нововведення застосують до податкових періодів, починаючи з 1 січня 2020 року. Повідомляє buh.ligazakon.

Група народних депутатів від правлячої більшості зареєструвала проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції (№ 3131).

Досягти цієї «детінізації» хочуть через встановлення особливого оподаткування доходів власників та користувачів земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Це передбачає рівень сплати податків з доходу від використання таких ділянок не нижче, ніж мінімальний розрахунковий податок (поставлене податкове зобов’язання). Депутати сподівається, що це унеможливить приховування доходів від оренди та реалізації сільгосппродукції.

Поставлене податкове зобов’язання встановлять для кожної фізичної або юридичної особи – власника, постійного користувача, користувача на інших умовах, орендаря (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок сільськогосподарського призначення (крім несільськогосподарських угідь), земельних часток (паїв), як виділених так і не виділених в натурі, крім земельних ділянок визначених пп.165.1.24 ПКУ.

Відповідні суб’єкти зобов’язані будуть щорічно подавати до річної податкової декларації додаток з розрахунком загального поставленого податкового зобов’язання.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: