НОВИНИ

Для теплих зим аграрії вибирають озимі з «південним геном»

14.02.2020 10:26
unnamed (4)

Тепла і безсніжна зима, яка встановилася на більшій частині території України, поки не позначилася на стані озимих посівів компанії «Агроліга», адже за своєю генетикою посадковий матеріал був готовий до такої європейської зими . Про це повідомили в пресслужбі компанії. Пише agrotimes.ua.

«Озимі культури, які ми висіяли на полях, мають у своєму родоводі південні гени, а значить вони опинилися у звичних для себе умовах. Це той випадок, коли обережність була недаремна, адже для посіву ми обрали високопродуктивні і стійкі до викликів сорти озимих пшениці та ріпаку. Таким чином, за своєю генетикою посадковий матеріал був готовий до такої європейської зими», – йдеться в повідомленні.

Найбільш критичним для озимих культур є кінець лютого і березень. Якщо різко вдарять морози, та в умовах відсутності снігового покриву озимі можуть загинути. Втім, за наявності снігового покриву вони можуть витримати до 25 градусів морозу.

«Саме тому урожай озимих в 2020 році – це рівняння з багатьма невідомими. Наразі озимим нічого не загрожує. Головне, щоб у лютому-березні не настало різке похолодання, і щоб нинішня безсніжна зима не потягнула за собою посушливе літо, як це було в 2010 році», – зазначили в компанії.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: