НОВИНИ

Дієтологи назвали популярну кашу, яку категорично не можна їсти щодня

01.08.2022 19:10
5ec68d0342b73.jpg

Вчені назвали шкідливу кашу для людського організму, яку не можна вживати в їжу щодня. І це – вівсянка, яка так популярна у більшості країн. Про це повідомляє “Країна здоров’я”, пише agronews.ua

Її їдять, сідаючи на дієту, або намагаючись налагодити проблему зі стільцем. Однак цей продукт не можна їсти щодня. Дієтологи розповіли чому.

Справа в тому, що вівсянка містить фітинову кислоту, яка заважає всмоктуванню кальцію в кишечнику. Такий важливий елемент просто не засвоюється нашим організмом повною мірою. Також фітинова кислота вимиває з кісток корисні мікроелементи, що призводить до їх крихкості та руйнування.

Однак це не означає, що необхідно відразу відмовитися від вживання вівсянки. Зовсім ні. Не варто забувати про її корисні речовини. Це дійсно дієтичний продукт (якщо говорити про необроблені повноцінні вівсяні пластівці), який допомагає впоратися із зайвою вагою, а також налагодити стілець.

Як вийти із цієї ситуації? Розбавляти свій раціон. Не вживати вівсянку щодня, чергуючи її з іншими стравами: омлетом, сиром, різними крупами, гречкою тощо. Прислухайтеся до свого організму і виключайте продукти, до яких у вас особиста непереносимість або відбувається незвичайна реакція організму. Для зручності можна щодня вести щоденник харчування, а потім записувати свої відчуття (болі, газоутворення, запор, пронос тощо).

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 20
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: