АГРО-БЛОГ

Digital Field: як аграріям мінімізувати витрати на володіння технікою

01.12.2020 15:21
Максим Чикунов АМАКО

На першому полігоні аграрних інновацій Digital Field підсумували результати досліджень. Компанія АМАКО стала партнером проекту Digital Field. Як вибір сільгосптехніки та інноваційних рішень дозволяють оптимізувати витрати та отримати високу врожайність в агро-блозі AgroNews.UA розповів Максим Чикунов, керівник департаменту маркетингу компанії АМАКО Україна.

Метою нашої участі в проекті є те, щоб показати аграріям як можна оптимізувати витрати і збільшити врожайність завдяки інноваційним рішенням, тобто як оптимізувати собівартість виробленої продукції та отримати більший прибуток.

В проекті Digital Field ми використовували цілий ряд техніки Massey Ferguson. Для передпосівної підготовки ґрунту був використаний культиватор MF5730. Для посіву ми використали сівалку Massey Ferguson 9108VE з системою точного висіву Precision Planting. Тягову силу нам забезпечили трактори Massey Ferguson від 130 до 370 к.с  Збирання як соняшника, так і кукурудзи виконав клавішний комбайн MF 7370 Beta.

Сівалка Massey Ferguson 9108VE з системою точного висіву Precision Planting дозволило нам виконати певний дослід, а саме визначити вплив різних факторів посіву, таких як глибина посіву, швидкість роботи сівалки, притискне зусилля, двійники і пропуски під час посіву на врожайність.

Ми відверто можемо заявити, що з даною сівалкою ви зможете домогтися майже 100% точності висіву кукурудзи та 98-99% точності посіву соняшнику. А кожний 1% сингуляції — це від 1 ц/га збільшення врожайності.

При цьому продуктивність роботи сівалки збільшується до 2 разів! Тобто ви сієте точніше та швидше. Доречи протягом дослідження факторів посіву ми вияснили, що найбільшу врожайність ми отримали при швидкості 12 км/год.

Також треба зазначити, що обладнання Precision Planting швидко самоокуповується. Окупність комплекту на 8-ми рядкову сівалку складає 1 рік на 300-350 га, а комплекту на 16 рядкову сівалку – 450-500 га. А окупність сівалки Massey Ferguson 9108VE Precision Planting складає 1 рік на 500-600 га. А в наступних сезонах чи більшому об’ємі площі вона приносить вам чистий прибуток.


Якщо говорити про оптимізацію собівартості сільгосппродукції, то треба зазначити, що однією з ключових її складових є придбання та обслуговування техніки. В рамках проекту ми показали яким чином можна мінімізувати витрати на володіння технікою та як зменшити час її простою в сезон.

Ми зробили розрахунки: що враховуючи вартість техніки, технічне обслуговування протягом гарантійного періоду, що становить 3 роки, а також 35% залишкової вартості техніки, яку ми по домовленості з клієнтом можемо викупити після гарантійного періоду по програмі trade-in, вартість володіння трактором MF8737S (370 к.с.) складає 24 євро/мотогодина, а трактора MF7724S (240 к.с.) всього 14 євро/мотогодина.

Та низької вартості володіння недостатньо для того, щоб бути ефективним. Трактор, що стоїть в ангарі не приносить прибутку, а акумулює тільки витрати. Тож второю складовою мінімізації витрат на експлуатацію техніки є мінімізація її простою.

Компанія АМАКО впровадила ряд рішень, які дозволяють максимально ефективно використовувати техніку в процесі виробництва сільгосп продукції.

Окрім цього наша компанія здійснює моніторинг машин та попередження збоїв та поломок. У найближчому сервісному центрі AMAKO, або навіть на території клієнта ми зберігаємо всі необхідні запчастини для цієї техніки.

Компанія AMAKO має найбільший склад запчастин в Україні до  імпортної техніки, який наразі складає приблизно 15 млн дол.

✅І заключне рішення, яке дозволяє українським аграріям впевнено входити у поля – це те, що ми надаємо підмінний трактор нашому клієнту, якщо ремонт даної машини потребує більш довгого часу виконання.

“Таким чином завдяки мінімальній вартості володіння техніки Massey Ferguson та максимально ефективного її використання з підтримкою компанії АМАКО аграрії досягають мінімізації вартості експлуатації техніки”,- резюмував керівник департаменту маркетингу компанії АМАКО Україна.

Читайте також: Підсумки першого в Україні полігону аграрних інновацій Digital Field. Завдяки індивідуальному підходу до кожного поля та ощадливому використанні технологічних ресурсів вдалося отримати додатковий прибуток 352 $/га від вирощування соняшника.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: