ГОЛОВНЕ

Детективи НАБУ хочуть допитати 10 тис працівників Укрлендфармінг

19.01.2020 11:02
ulf_com_ua_650x410

В “Укрлендфармінг” дії детективів назвали неправомірними та будуть звератись до президента за допомогою. Детективи Національного антикорупційного бюро України мають намір допитати понад 10 тисяч працівників компанії “Укрлендфармінг”, одного з найбільших агровиробників України. В компанії такі дії назвали незаконими та такими, які залякують людей, передає  прес-службу ULF.

Компанія хоче звернутися по домогу до президента України Володимира Зеленського через неправомірні дії з боку НАБУ.

“Хочемо звернутися до Вас від імені працівників компаній “Укрлендфармінг” і “Авангард”. Ми зіткнулися з ситуацією, яка ще раз доводить, що детективи НАБУ порушують закон та не зацікавлені в об’єктивному підході до справи, пов’язаної з акціонером нашої компанії Олегом Бахматюком. Більше того, вони продовжують переслідувати бізнес-структури, де працює величезна кількість людей. І ми вважаємо, що дії детективів НАБУ спрямовані на те, щоб зірвати посівну кампанію в одному з найбільших агрохолдингів України. Головна причина – особиста помста директора НАБУ Артема Ситника, який нещодавно був внесений до реєстру корупціонерів”, – йдеться в заяві ULF.

Так, в “Укрлендфармінг” стверджують, що “детективи Харківського відділення НАБУ Семиволос і Коваль провели несанкціоновані допити людей в с.Токарі Лохвицького району Полтавської області. Фактично вводячи людей в оману, маніпулюючи і не повідомляючи їх про їхні правові можливості щодо їх захисту, без будь-яких процесуальних документів, як мало б бути згідно з нормами чинного законодавства, відібрали пояснення щодо конфіденційної інформації, а саме заробітної плати”, що є тиском на працівників компанії. Так само детективи прибули на територію Лохвицького цукрового заводу, де без жодних правових та процесуальних документів вирішили опитати 10 тисяч працівників.

“Наступного дня ці ж детективи прибули на територію Лохвицького цукрового заводу в м. Заводське. У кабінеті директора вони повідомили, що мають опитати 10 тисяч осіб щодо їхніх заробітних плат без жодних правових і процесуальних підстав і відповідних документі”, – йдеться в заяві компанії.

В ULF додали, що дії цих детективів направлені не на боротьбу з корупцією, а на те, щоб дестабілізувати компанію, в якій працює близько 30 тисяч людей. Також робиться все з метою посіяти серед них сум’яття, залякати їх і, фактично, зірвати посівну, яка зараз в стадії підготовки.

Ми звертаємось до всіх органів влади, до Президента, до Прем’єр-міністра і до Генерального прокурора, який нас абсолютно не хоче почути: не давайте можливості одній людині, засліпленій бажанням помсти, заходити настільки далеко, щоб знищити компанію, в якій працюють десятки тисяч людей”, – зазначили в компанії.

“Якщо тиск на ГК “Укрлендфармінг” не припиниться, ми будемо робити публічні кроки у відповідь. Звичайно, в нас немає ні армії, ні солдатів, ні інших можливостей, які є в силових структурах. Ми змушені будемо виводити людей на протести замість того, щоб вони займалися землеробством і приносили користь своїм сім‘ям та державі. Єдине, чого вони будуть вимагати, – це збереження своїх робочих місць, які хоче у них відібрати корупціонер Артем Ситник”, – додали в ULF.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: