НОВИНИ

Десятки страусів загинули через обстріли окупантів

06.04.2022 17:00
643917_800x600_Strausinaja-ferma_relax

Після звільнення Київщини військові та волонтери проводять евакуацію тварин з Ясногородської ферми. Тут мешкали й такі екзотичні тварини, як лами, осли, верблюди та страуси. Страусина ферма у Ясногородці була однією з найбільших в Україні. Там мешкало близько 500 птахів. Від обстрілів та голоду у господарстві загинуло близько 30% поголів’я тварин. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Російська артилерія гатила по господарству. Градами знищували як тварин, так і приміщення де їх утримували і всю територію комплексу.

“Це пристріляна точка була і саме по ній бомбили. Коли ми приїхали, то побачили поранених тварин, що не пили і не їли. Ми приїздили і намагались хоч якось допомогти”, – розповідають українські військові.

Наразі ферми забрали лише частину тварин. Зокрема, страусів вирішили поки не переміщувати.

“Кінний комплекс «Магнат» приютив наших тварин. Дуже дякуємо власниці Наталії. Страуси наразі проживатимуть в екопарку, тому що переїзд може негативно вплинути на їх нервову систему. На території відновлено охорону та повноцінний догляд. А також ми готуватимемо обіди всім, хто наразі перебуває в Ясногородці”, – повідомили на сторінці Сімейного екопарку “Ясногородка” у Facebook.

Читайте також: Унікальний вид полуниці знаходиться на межі зникнення.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: