НОВИНИ

Держрибагентство оновило правила любительського і спортивного рибальства

03.06.2021 13:35
tild3563-3239-4431-b135-383638616430__37311427_21575435776

2 червня Держрибагентством презентовано проєкт оновлених Правил любительського і спортивного рибальства, які не переглядалися з 1999 року і наразі не відповідають вимогам сьогодення. Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний портал АПК України, пише agronews.ua.

Дані правила були розроблені з урахуванням норм Угоди про Асоціацію Україна – ЄС шляхом врахування кращих практик сталого управління та досвіду Європейських країн в частині норм вилову та застосування знарядь лову.

Зокрема, проєктом передбачено такі зміни:

✔ збільшено норми добування (вилову) водних біоресурсів з 3 до 5 кг на одного рибалку за добу, а особин особливо цінних видів водних біоресурсів – 3 шт. в межах допустимого розміру;

✔ зменшено заборонені місця для любительського та спортивного рибальства;

✔ уточнено положення щодо застосування знарядь добування (вилову), збільшено кількість дозволених гачків, способів добування (вилову) тощо;

✔ збільшено мінімально дозволені розміри водних біоресурсів для добування (вилову);

✔ уточнено умови здійснення підводного полювання та спортивних змагань.

В проєкті документу виключено багато морально застарілих норм і приведено дані Правила у відповідність до вимог законодавства, реалій сучасності та вдосконалено правове регулювання любительського, спортивного рибальства і підводного полювання.

Під час презентації Правил, були присутні основні представники Любительських та Спортивних риболовних організацій, а саме: Федерація риболовного спорту, риболовні клуби, громадські організації, представники риболовного туризму тощо.

Проект документу було підтримано переважною більшістю учасників, а зауваження та пропозиції, які надійшли під час презентації будуть опрацьовані в найкоротші терміни.

Доопрацьований проект буде офіційно оприлюднений на сайті Держрибагентства.

Нагадаємо, що на Івано-Франківщині в озері масово гине риба.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: