НОВИНИ

Держродпотребслужба зафіксувала на столичних ярмарках значні порушення ветеринарно-санітарних вимог

17.04.2019 09:28

Держродпотребслужба зафіксувала численні порушення ветеринарно-санітарних вимог під час проведення ярмарків в Києві. Порушення мають систематичний характер. Якщо вони не будуть усунуті, існує загроза життю і здоров’ю громадян та жителів міста Києва. Про це KV стало відомо з повідомлення прес-служби ГУ Держродпотребслужби в Києві.
ГУ Держродпотребслужби в Києві стурбоване ситуацією, що склалася під час проведення ярмаркових заходів на території столиці.

Згідно п. 10 Розпорядження виконавчого органу Київської міськради “Про проведення ярмарків в Києві” (зі змінами) на Головне управління покладено функції щодо забезпечення здійснення заходів державного нагляду (контролю) у відповідності до вимог чинного законодавства при проведенні регулярних, сезонних, сільськогосподарських і тематичних ярмарків .

З метою виконання вимог зазначеного пункту Розпорядження, фахівцями Головного управління проведено інспектування та триває активна робота в наведенні порядку під час проведення ярмаркових заходів. Встановлено, що продовжують мати місце порушення вимог законодавства про харчові продукти, Закону України “Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів”.

Так, з початку анонсування ярмаркових заходів на території Києва фахівцями Головного управління проведено 26 заходів зі збору інформації на 26 локаціях в різних районах столиці, де проводяться ярмарки, в ході проведення вищезазначених заходів виявляються і фіксуються значні порушення ветеринарно-санітарних вимог, що може становити загрозу життю і здоров’ю громадян.

На підставі отриманої інформації, відбулося інспектування на 8 локаціях, де проводяться ярмаркові заходи, складено 8 приписів, винесено рішення про (тимчасовому) призупинення діяльності – 1, прийнято рішення про вилучення продукції з обігу – 1. Порушення мають систематичний характер і приписи фахівців Головного управління не виконуються, що є підставою для складання відповідних адміністративних протоколів.

Організаторами ярмарків, всупереч п.7 Розпорядження, допускаються до торгівлі суб’єкти господарювання, у яких:
відсутня державна реєстрація потужності;
відсутні кошти для підтримки належної особистої гігієни осіб, які проводять реалізацію харчових продуктів (потужності не забезпечені водою);

поверхні столів і прилавків, що контактують з харчовими продуктами, пошкоджені, виготовлені з матеріалів непридатних для миття; харчові продукти реалізуються в умовах та у спосіб, який не забезпечує захист від забруднення, частково харчові продукти реалізуються без супровідних документів і / або ветеринарно-санітарної експертизи;
реалізатори харчових продуктів працюють без відомостей про проходження періодичного медичного огляду і не надають документи, що підтверджують навчання персоналу з питань гігієни і гігієнічним вимогам до обігу харчових продуктів.

При неусунення зазначених вище порушень існує загроза життю і здоров’ю громадян та жителів Києва.
Вищезазначена ситуація створює передумови для виникнення ускладнень епідемічної ситуації на території Києва і ставить під сумнів безпеку і якість продукції, яка реалізується на організованих ярмарках, негативно впливає на імідж і репутацію київської міської влади.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: