НОВИНИ

Держпродспоживслужба перевірила якість дитячих іграшок в Україні

10.12.2020 10:02
412304-svetik-1

Контроль за дотриманням норм безпечності дитячих іграшок – одне з завдань Держпродспоживслужби. За 9 місяців 2020 року Служба провела 366 перевірок характеристик продукції, було прийнято 1562 рішень про вжиття обмежувальних заходів. Сто з них – це заборона введення в обіг або розповсюдження продукції на ринку. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька, пише agronews.ua.

“Багато це чимало? Думаю, що Служба провела аналіз лише самої вершини айсбергу. Для більш ефективної роботи нам потрібна співпраця із учасниками ринку. Саме про створення ефективної системи, яка б забезпечувала такий контроль, ми говорили з представниками “Української Асоціації Індустрії Іграшок”, – написала Владислава Магалецька.

Також в Держпродспоживслужби обговорили надання Асоціацією місць продажу іграшок, де реалізується товар із порушеннями регламентів безпеки.

І Служба і представники бізнесу зацікавлені в оперативній взаємодії у випадку виявлення порушень. Існує багато планів щодо подальшої співпраці. Вони, в тому числі, стосуються реальної діджіталізації процесів і удосконалення роботи Служби. Головна ціль – забезпечення безпеки дитячих іграшок і ефективної системи контролю на ринку, – йдеться у повідомленні.

“Окремо наголошую, що тут не може бути ніяких «священних корів» чи «цапів відбувайл». Правила єдині для всіх! Питання безпечності іграшок стосується найголовнішого – здоров’я та життя наших дітей. І ми маємо оберігати посмішку кожного малюка!”, – підсумувала Голова Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, Україна та Німеччина продовжать співпрацю щодо підтримки бізнесу.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: