НОВИНИ

Держпродспоживслужба звернулась до країн ЄС щодо зняття обмежень з України стосовно грипу птиці

24.09.2020 17:32
https://agronews.ua/

Враховуючи національне законодавство, положення відповідного законодавства ЄС, та Кодекс здоров’я наземних тварин МЕБ, Україна є вільною від високопатогенного грипу птиці. Про це заявила начальник Управління міжнародного співробітництва Держпродспоживслужби Олена Курята. Про це повідомила пресслужба Держпродспоживслужби, пише agronews.ua.

23 – 24 вересня 2020 року  відбулося онлайн-засідання Постійного комітету щодо рослин, тварин та харчових продуктів ЄС (PAFF). У засіданні комітету взяли участь представники всіх держав членів Європейського Союзу і представники Європейської комісії.

Також у засіданні в перше в історії незалежної України були запрошені представники нашої держави.  У засіданні комісії взяла участь начальник Управління міжнародного співробітництва Держпродспоживслужби Олена Курята.

Олена Курята доповіла учасникам онлайн-засідання щодо епізоотичної ситуації стосовно високопатогенного грипу птиці в Україні.

Зокрема, вона зазначила про основні заходи щодо контролю та недопущенню поширенню даного захворювання на території України. Також для учасників засідання були наведені статистичні дані щодо проведеного моніторингу та лабораторних досліджень.

Олена Курята наголосила на тому, що враховуючи національне законодавство, положення відповідного законодавства ЄС, та Кодекс здоров’я наземних тварин МЕБ, Україна є вільною від високопатогенного грипу птиці.

Враховуючи зазначене Олена Курята звернулась до держав членів ЄС про прийняття відповідного рішення щодо зняття обмежень стосовно грипу птиці з України.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: