ВАЖЛИВО

Держпродспоживслужба повернеться до структури Мінагрополітики

11.06.2021 10:31
ya-22318

Держпродспоживслужба повернеться до структури Міністерства аграрної політики та продовольства України. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час конференції Grain Ukraine, повідомляє agronews.ua.

Роман Лещенко повідомив, що Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повернеться під управління Мінагрополітики, оскільки одним із основних завдань профільного відомства є безпечність харчових продуктів в Україні.

Також відкриття нових ринків для збуту української продукції є одним із пріоритетів в діяльності аграрного Міністерства, яким в даний час займається Держпродспоживслужба.

«Основну мету, яку ми ставили, вже досягнуто – ми усунули дуалізм аграрних політиків! В Україні буде лише одне міністерство, яке формує аграрну політику в країні. І ця інституція створена не під особистість, а для розвитку аграрного сектору», – наголосив Лещенко.

Ефективна реалізація стратегії аграрного сектору до 2030 року, за словами Лещенка, неможлива без діалогу між Міністерством, підвідомчими службами та аграріями.

«Через 10 років ми бачимо країну з правом громадян на володіння та розпорядження землею, відновленим зрошенням та дренажем, розбудованою інфраструктурою, розвиненим органічним виробництвом, удосконаленими стандартами безпеки харчових продуктів. А також із усуненням існуючих недоліків системи оподаткування сільськогосподарського сектору, подовженням ланцюга створення доданої вартості, зі сформованими перевагами для експорту продукції з високою доданою вартістю. І, звичайно, міністерством, яке займається політикою і розвитком агросектору, а не управлінням державними підприємствами та створенням бюрократії», — зауважив Роман Лещенко.

Читайте також: Держпродспоживслужба проводить незрозумілу кадрову політику – Богданець.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: