ВАЖЛИВО

Держпродспоживслужба обклала непомірною даниною аграріїв

27.07.2021 12:46
gsi-37944

За фітосанітарні сертифікати Дежржпродспоживслужби в Одеській області з аграріїв збирають по 1 долару США з тонни експортного зерна. Про це журналіст Євген Плинський пише у своєму фейсбуці, пише  agronews.ua.

“Це занадто багато! І по 0.25% від інвойсу – теж багато! Ви прочитали короткі новини перших днів роботи Дениса Пудрика на посаді начальника ДПСС (Дежржпродспоживслужби. – Ред.) Одеської області”, – пише журналіст.

Він розповів, який стосунок до митниці має Дежржпродспоживслужба: “Без їхнього фітосанітарного контролю нічого не потрапить у країну і не вийде з порту. Все заради захисту споживача!”

Плинський заявляє, що “основна годівниця” інспекторів – експорт зернових і видача фітосанітарного сертифіката, без якого вантаж із порту не випустять.

“А сертифікат робити ду-у-уже довго, і не факт, що в зерні не знайдуть “фузаріоз”, “головню” або якийсь ще грибок або заразу, поховавши вашу партію. ​​Прискорити видачу сертифіката та убезпечити себе від  виявлення у зерні того, чого там немає, можна за прайсом – $1 з тонни або 0.25% від ціни інвойсу. Прайс, кажуть, встановив особисто Пудрик. І аграрії платять, бо треба працювати”, – повідомив журналіст.

Він закликав аграріїв відкрито розповісти про свавілля з фітосанітарним контролем і вимагання Дежржпродспоживслужби.

Нагадаємо, Ексглава Одеської митниці Денис Пудрик виграв конкурс на посаду глави Держпродспоживслужби Одещини. Про це в Facebook повідомляє експрезидент Грузії, голова виконкому Національного комітету реформ України Міхеіл Саакашвілі.

“За кар’єрним призначенням Пудрика можна з філігранною точністю відстежувати рівень корумпованості державних органів в Україні. Цей умілець “обилечивал” підприємців, починаючи з 1998 року, очолюючи: Бердянську, Донецьку, Луганську, Чернігівську, Львівську, Кримську та Кіровоградську митниці! За ці заслуги його навіть люстрували в 2015 році, але він зміг опротестувати це рішення в найчеснішому в світі українському суді”, – зазначив Саакашвілі.

Він нагадав, що в 2020 році глава Мінфіну Сергій Марченко призначив Пудрика заступником начальника Одеської митниці, однак після обшуків на митниці, “Пудрика нишком від гріха подалі зняли”,

“Днями цей цінний кадр “виграв” конкурс на главу ДПСС в Одеській області (служби контролю безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів). Вже бачу, як цей тип захищає права споживачів! Це все було б смішно, якби не було так сумно. Конкурси продовжують купуватися. Посади як і раніше – спосіб заробити. На митницях твориться відверте свавілля, а в міністерських кріслах сидять Марченки і Ткаченки, які все це покривають”, – підкреслив глава виконкому Національного комітету реформ.

Нагадаємо, Стало відомо, які держоргани чинять тиск на бізнес


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: