НОВИНИ

Держпродспоживслужба створить лабораторію для перевірки якості вина

18.09.2021 16:04
e97d0989ca5a5313382e7a8c10e7ae6c

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів пропонує створити лабораторію для проведення аналізу якості виноробної продукції. Про це заявила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, йдеться у повідомленні відомства, пише agronews.ua.

Напередодні Укрвинпром спільно з Держпродспоживслужбою, за участю представників АМКУ, ДПС, Мінагрополітики, Мінекономіки та Асоціації сомельє України провели дегустацію з визначення якості виноробної продукції, під час якої випробували понад 400 зразків виноробної продукції вітчизняного та імпортного походження, закупленої у торговельних мережах України.

Як розповів генеральний директор корпорації Укрвинпром Володимир Кучеренко, за результатами 30% виноробної продукції імпортного походження мають порушення у маркуванні.

Імпортні напої на основі вина — 90% порушень. Серед порушень — деякі алкогольні напої на основі вина продаються як вино, нечітко вказано імпортера, напівсухі вина продаються як сухі тощо.

«Для того, щоб прибрати з полиць неякісні вина сумнівного походження потрібно мати можливості для їх широкого виявлення. Для цього в нас сьогодні таких можливостей немає. Тож пропонуємо створити лабораторію для проведення аналізу якості виноробної продукції», — зазначила Владислава Магалецька.

За її словами, лабораторія може бути створена на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, для чого необхідно закупити відповідне обладнання, або така лабораторія може бути створена бізнесом й акредитована за встановленою процедурою.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: