НОВИНИ

Держпродспоживслужба спростувала завезення в України насіння сої з ГМО

03.04.2021 10:37
w1056h594fill

Останнім часом з’являються повідомлення про начебто завезення на територію України насіння сої з ГМО. Держпродспоживслужба нагадує, що ввезення на територію України, у тому числі, в режимі реекспорту, насіння сої з використанням ГМО заборонено чинним законодавством України. Про це повідомила пресслужба Держпродспоживслужби, пише agronews.ua.

Повідомляємо, що станом на 1 квітня в Україні не зареєстровані сорти сої з ГМО та продукція, вироблена з їх застосуванням. Інформація про ввезення такої продукції також на сьогоднішній день відсутня», – йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що, відповідно до Закону України «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів», в Україні забороняється промислове виробництво та введення в обіг ГМО, а також продукції, виробленої із застосуванням ГМО, до їх державної реєстрації.

Зазначається, що обігом, відповідно до законодавства, вважається переміщення (транспортування) або зберігання та будь-які дії, пов’язані з переходом права власності чи володіння, включаючи продаж, обмін або дарування.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: