НОВИНИ

Держпродспоживслужба назвала виробників фальсифікату масла та сиру

06.11.2021 10:05
53444

Два зразки молочної продукції, відібрані фахівцями Держпродспоживслужби області в ході проведення заходів державного нагляду (контролю) на харчоблоках закладів освіти в Кропивницькому районі, за результатами лабораторних досліджень визнані фальсифікованими.  Про це повідомляє agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

Зокрема, під час лабораторної експертизи встановлено невідповідність вимогам нормативної документації (ISO 17678:2010) за тригліцеридним складом молочного жиру, що свідчить про наявність у продукції рослинних жирів замість жирів тваринного походження.

Мова йде про масло солодковершкове «Селянське» 73% жиру виробництва ТзОВ «Відді», Хмельницька обл. та сир кисломолочний фасований 9% жиру виробництва ТОВ «Валківський молочний завод», Харківська обл.

На підставі отриманих результатів лабораторних досліджень, керуючись п. 2 ч. 4 ст. 11, ст. 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області зобов’язало суб’єктів господарювання закладів освіти вилучити зазначені харчові продукти з обігу.

Наразі тривають заходи щодо обстеження постачальників продукції в Кіровоградській області та виробників у Хмельницькій та Харківській областях територіальними управліннями Держпродспоживслужби. Контроль за якістю та безпечністю харчової продукції, що використовується для організації харчування дітей в навчальних закладах, продовжується.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: