ВАЖЛИВО

Держпродспоживслужба надала інформацію щодо отруєння працівників м’ясокомбінату

16.07.2021 13:35
60ed49ffdeaa0

На Полтавщині стався випадок отруєння невідомою речовиною 14 співробітників «Глобинського м’ясокомбінату» у лікарні. Всього постраждали 16 осіб, 2 особи від госпіталізації відмовилися. Інцидент трапився у сортувальному цеху ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат». Держпродспоживслужба надала інформацію щодо випадків захворювань працівників ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат», повідомляє agronews.ua.

Відповідно до наданої інформації 12.07.2021 року у невиробничому приміщенні будівлі цеху напівфабрикатів на другому поверсі проводилися будівельні роботи по нанесенню бетонного покриття із зміцненим верхнім шаром (тюнінг).

13.07.2021 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області проведено позаплановий захід державного контролю (інспектування) стосовно додержання ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин.

В ході проведення заходу встановлено ряд порушень вимог Закону України « Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»:

???? На момент перевірки ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» в обігу знаходилась м’ясопродукція загальною вагою 4131,3 кг, яка вироблена в день виникнення групового отруєння 16 працівників цеху напівфабрикатів (з 17.00 години 12.07.2021 по 05.00 годину 13.07.2021).  Дана харчова продукція можливо була забруднена невідомою хімічною речовиною.

???? Здійснення ремонтних робіт з реконструкції відділення на другому поверсі над цехом виробництва напівфабрикатів під час виробничих процесів з використанням хімічних будівельних засобів (ремонт підлоги з нанесенням бетонного покриття із зміцненням верхніх шарів хімічними засобами);

???? Цех напівфабрикатів не забезпечений механічною вентиляцією;

???? Не проаналізовано всі небезпечні фактори та ризики під час виробництва харчових продуктів, та не впроваджено відповідних заходів щодо попередження можливого хімічного забруднення харчових продуктів. Постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, на даній ділянці виробництва не застосовані.

За результатами проведеного заходу винесено рішення від 13.07.2021 року № 18 про припинення обігу харчових продуктів на потужності: цеху напівфабрикатів ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» (м. Глобине вул. Володимирівська, 228).

Також винесено рішення від 13.07.2021 року № 19 про вилучення з обігу м’ясних продуктів загальною вагою 4131,3 кг. Зазначені продукти вироблені в день виникнення групового отруєння 16 працівників цеху напівфабрикатів (із 17.00 годин 12.07.2021 по 05.00 годину 13.07.2021 року). Тому дана продукція, можливо, була забруднена невідомою хімічною речовиною в ході проведення ремонтних робіт з реконструкції відділення на другому поверсі над цехом виробництва напівфабрикатів під час виробничих процесів з використанням хімічних будівельних засобів (ремонт підлоги з нанесенням бетонного покриття із зміцнення верхніх шарів хімічними засобами).

Кременчуцьким відокремленим підрозділом Державної установи «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб» проведено відбір зароків повітря робочої зони. Відповідно до протоколу №1 від 13.07.2021 року проведення досліджень повітря робочої зони в цеху напівфабрикатів та у невиробничому приміщенні на 2 поверсі (де проводилися роботи по облаштуванню підлоги) вміст речовин, що досліджувалися: ксилолу, бензолу, толуолу, не перевищує гранично-допустимих концентрацій.

Управлінням Держпраці у Полтавській області створена комісія із спеціального розслідування групового нещасного випадку (отруєння), який стався 13.07.2021 року з працівниками під час виконання трудових обов’язків на ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат», до складу якої включено представника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Захід Управління Держпраці заплановано розпочати 15.07.2021 року. За результатами перевірок узагальнені матеріали будуть спрямовані до правоохоронних органів.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: