НОВИНИ

Держмонополію на виробництво спирту пропонують зберегти до 2021 року

10.05.2020 19:19
Затвердження-переліку-продукції-хімічного-і-технічного-призначення

Троє народних депутатів фракції “Слуга народу”, серед яких голова парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, пропонують Верховній Раді відтермінувати скасування державної монополії на виробництво спирту з 1 липня 2020 року до 1 січня 2021 року. Про це повідомляє  Інтерфакс-Україна , пише agronews.ua.

Відповідний законопроект №3443 було зареєстровано 7 травня 2020 року.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що ухвалення законопроекту дасть змогу дати час для подолання економічного спаду приватному сектору економіки з метою своєчасної участі в приватизаційному конкурсі зі спиртових об’єктів, що входять до складу ДП “Укрспирт” і концерну “Укрспирт”.

Окрім того, ініціатори законопроекту посилаються на рішення голови Фонду держмайна утриматися виставляти на аукціони об’єкти великої приватизації і державні підприємства до стабілізації ситуації на фінансових ринках.

“Зважаючи на триваючий та непрогнозований вплив пандемії вірусу COVID-19 та, у зв’язку з цим, необхідність безперебійного, контрольованого виробництва та продажу спирту етилового на виготовлення антисептичних засобів, набрання чинності законом України “Про внесення змін до закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального” щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва і обігу спирту етилового” слід відтермінувати”, – вважають автори законопроекту.

Як повідомлялося, закон про скасування з 1 липня 2020 року державної монополії на виробництво спирту, підтриманий Верховною Радою 3 грудня 2019 року, президент України Володимир Зеленський підписав 11 грудня.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: