НОВИНИ

Держгеонадра виставила на аукціон 3 ділянки, в тому числі з бурштином

05.05.2020 17:02
d209a81---

Державна служба геології та надр України виставила на аукціон три ділянки в Житомирській області: з гранітом, бурштином та каоліном. Про це повідомляє пресслужба Держгеонадра, пише agronews.ua.

На другому аукціоні, який має відбутися 25 травня 2020 року Державна служба геології та надр України збирається продати дозволи на користування надрами десяти ділянок, три з яких – у Житомирській області.

Найдорожчий лот – на видобуток бурштину в Олевському районі: початкова ціна спецдозволу на користування надрами ділянки «Біла» становить 1 млн 404 тис. 030 грн.

«Ділянка «Біла» розташована в центральній частині Олевського району Житомирської області, за 0,5 км на південь від с. Андріївка. Районний центр – смт Олевськ розташований за 6 км на південний захід від ділянки. Вид користування надрами та строк, на який надається дозвіл: геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка бурштину, 5 років», – йдеться в описі лоту.

З початковою ціною 489 тис. 640 грн виставили на аукціон дозвіл на видобуток коаліну в Баранівському районі.

«Центрально-Глинянська ділянка Дубрівського родовища розташована у Баранівському районі Житомирської області, за 0,5 км на північний захід від околиці села Глинянка, 3 км від залізничної станції Радуліно на південний схід. Вид користування надрами та строк, на який надається дозвіл: геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка каоліну первинного, пегматиту (польового шпату), 5 років», – зазначають організатори аукціону.

Найдешевший лот – на видобуток граніту Жубровицького родовища в Олевському районі, його початкова вартість – 87 тис. 890 грн.

«Жубровицьке родовище розташоване за 1,9 км на південний схід від с. Жубровичі Олевського району Житомирської області. Вид користування надрами та строк, на який надається дозвіл: геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка граніту, 5 років», – зазначається в описі.

Нагадаємо, референдум щодо допуску іноземців до ринку землі в 2020 році не планується.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: