НОВИНИ

Названо найбільших землевласників України

08.07.2021 16:21
1310387-zemelniy-podatok-proponuyut-zmenshiti-u-10-raziv-na-sesiyi-miskradi

Моніторинг угод купівлі-продажу землі сільгосппризначення почався на сайті Держгеокадастру України. Про це повідомляє zagorodna, пише agronews.ua.

Тут також почали публікувати інформацію про найбільших українських лендлордів. Зараз оформлене право власності на ділянки понад 1000 гектарів мають шість підприємств і 12 фізичних осіб. Сумарно в їх розпорядженні знаходиться понад 9500 земельних ділянок.

Зараз найбільшими землевласниками України є ТОВ «ЗЕМЛЕТРЕЙД», ПСП «Агрофірма« Світанок», «Південний земельний фонд», ТОВ «Куяльник», ПАТ «Дружківське рудоуправління» та ТОВ «Мединівський край».

Більше всіх земель сільгосппризначення 1728 земельних ділянок загальною площею 3817,429 гектара належить громадянину. Імена фізичних осіб на сайті не розголошуються.

За словами міністра аграрної політики України Романа Лещенко, відкриття ринку землі не сильно вплинуло на активність його гравців. З 61 угоди, які були зареєстровані з початку місяця, тільки три раніше потрапляли під мораторій. Переважна більшість реєстрованих зараз угод стосуються особистих селянських господарств.


Перегляди: 138
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: