ВАЖЛИВО

Держекоінспекцію не допустили до планової перевірки

16.01.2020 14:18
1237538

В. о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов повідомив, що у Сумській області при перевірці Глухівського агролісгоспу не допустили до планової перевірки Держекоінспекцію. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Фірсов підкреслив, що це вже третій подібний випадок на цьому підприємстві, при тому, що наявні скарги місцевих жителів на чисельну вирубку лісів.

“Схоже, що цьому державному підприємству є що приховувати від екоінспекції. Так, нажаль це поширена практика, коли навіть державні підприємства ухиляються від екоконтролю. А інколи така безкарність переходить усі межі. Так, декілька місяців тому у Олевську державній інспекції підпалили автомобіль після спроби перевірити один з лісгоспів”, – заявив В. о. голови Держекоінспекції.

Єгор Фірсов підкреслив, що наразі не пустити інспекцію до перевірки коштує близько 700 грн, і навіть цей штраф “здебільшого не сплачують”. На його думку, вчасний контроль міг би зупинити знищення лісу, або хоча б домогтися відшкодування збитків для держави та притягнення винних до відповідальності.  Але поки штраф за “недопуск” буде настільки маленьким, про ефективність контролю говорити неможливо.

“Сподіваюсь, що ситуація зміниться і вже скоро Парламент ухвалить новий закон про екоконтроль, де рівень відповідальності буде відповідати рівню загрози”, – резюмував Фірсов.

Він розповів, що вчора відбулась нарада представників лісових підприємств з прем’єр-міністром, і висловив надію, що вона переконає багатьох у важливості співпраці з державними органами.

“Аргументи у держави є, і я не заздрю тим, хто не захоче їх почути”, – підкреслив Єгор Фірсов.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: